Strona Główna / Gastronomia / Listopadowe ślimakowe święto dla blogerów w Restauracji FINKA na polu golfowym SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku
sadasdasdasdasdas

Listopadowe ślimakowe święto dla blogerów w Restauracji FINKA na polu golfowym SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku

ZERWANE – tak nosił nazwę konkurs zorganizowany przez Europejski Festiwal Smaku w Lublinie. Nagrodą dla najlepszych przepisów wśród blogerów był. m.in. 3 dniowy pobyt na farmie ślimaka SNAILS GARDEN oraz w luksusowym ośrodku jakim jest pole golfowe SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku.

Przepisy „ZERWANE” polegały na nadesłaniu najlepszych przepisów miały przywrócić ideę kuchni żyjącej w symbiozie z naturą. Organizatorzy poprosili o nadesłanie przepisów, których przynajmniej jeden składnik wyjściowy był pozyskany samodzielnie, wytworzony lub pochodzący z grządki. Mogły to być np. grządka ogrodowa, działkowa, balkonowa, zaprzyjaźniona, rodzinna, sąsiedzka. Uczestnik konkursu mógł zerwać jabłka w sadzie lub porzeczki w ogrodzie, sam wydoić kozę w gospodarstwie agroturystycznym, gdzie spędza wakacje lub własnoręcznie uklepać masło albo zrobić ser. W ten sposób Europejski Festiwal Smaku w Lublinie przybliżył ideę „Kuchni prosto od człowieka” poprzez zachętę do zaangażowania i zbliżenia się do przyrody, rytmu natury, ziemi, pracy rąk i karmienia bliskich tym, co sami wytwarzamy. Konkurs nawiązał do myśli Erika Wolf, prezesa World Food Travel Association: „Turystyka kulinarna jest unikalna i niezapomniana, jest doświadczaniem, w którym obowiązuje zasada: To nie tylko posiłek, ale również wspomnienie”.

Jedną z nagród dla wygranych blogerów kulinarnych był 3 dniowy pobyt na farmie i przetwórstwie ślimaków w SNAILS GARDEN oraz pobyt w luksusowym ośrodku SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku. Blogerzy wezmą udział w warsztatach kulinarnych, potrenują grę w golfa oraz spędzą kilka wspaniałych dni w domkach z sauną. Nie ma nic lepszego niż takie zakwaterowanie w jesienne chłodniejsze dni.

Przybyli goście 10 listopada na pole golfowe w SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku będą mieli okazję posmakować dań przygotowanych ze ślimaka przez jednych z lepszych kucharzy i blogerów w Polsce.

Na kucharzy czekają komfortowe warunki do przygotowania potrawa w nowo otwartej Restauracji FINKA na polu golfowym, która imponuje swoim wyglądem i nowoczesnością.

Na polu golfowym czas płynie relaksująco i powoli. Ślimak świetnie w takim otoczeniu smakuje!

Patronat medialny i relację wideo z tego wydarzenia przygotuje Redakcja bogatyelblag.pl. Będzie to też premiera nowej akcji promującej ślimaki w całej Polsce o czym powiemy już wkrótce.

ŚRODA = 9.11 (listopad 2016)

– Zakwaterowanie gości w Sand Valley opis domku nr 10 – VILLA 10 foto willi – http://sandvalley.pl/villa-10/ – najlepsze Pole Golfowe w Polsce północnej – http://sandvalley.pl/

 

– Domki urządzone w stylu skandynawskim, wyposażone w saunę

– Godzina 12:00 przejazd na farmę Snails Garden, która zajmuje się hodowlą i przetwórstwem ślimaków śródziemnomorskich, oddalonego od pola golfowego o 5 minut drogi.

– Zaprezentowanie całego cyklu produkcyjnego ekskluzywnych produktów, np kawioru białego z jaj ślimaka.

–  Zajęcia praktyczne w przetwórni ślimaków Eko Snails Garden w Krasinie – www.snailsgarden.com

–  Powrót na Sand Valley Golf Resort

–  Kolacja w restauracji Finka, spotkanie z właścicielem pola golfowego Antti Pohjonen

CZWARTEK = 10.11

Godzina 10:00 warsztaty kulinarne z blogerami, które są Nagrodą Główną Ogólnopolskiego Konkursu dla blogerów ,,ZERWANE”. Europejski Festiwal Smaku Lublin.

– Godzina 12- 14:00 degustacja przyrządzonych potraw z zaproszonymi gośćmi w restauracji Finka na polu golfowym Sand Valley

Będą z nami gotować :

Lista blogerów :

1. Kucharz Domowy

Za przepis: http://kucharz-domowy.blogspot.com/2016/08/tarta-z-lisci-chrzanu-z-kasza.html

Jolanta Zielińska – Kaźmierczak

adres bloga: http://kucharz-domowy.blogspot.com/

2. Królestwo Garów

Za przepis: http://www.krolestwogarow.pl/2016/08/faszerowane-kwiaty-cukinii.html

Joanna Krzewińska

http://www.krolestwogarow.pl/

3. Ugotowane Pozamiatane

Za przepis: http://ugotowanepozamiatane.pl/kwiaty-cukinii-ze-slimakami/

Kamila Tokarska

http://ugotowanepozamiatane.pl/

Podczas warsztatów przygotujemy :

– ślimaki zapiekane w pieczarce

– bruschetta ze ślimakami

– kawior biały na słodko

kulinarna niespodzianka

– Godzina 14:00 degustacja przyrządzonych potraw z zaproszonymi gośćmi w restauracji Finka na polu golfowym Sand Valley

PIĄTEK = 11.11

– Godzina 10:00 zapoznanie się z polem golfowym Sand Valley

– Lekcja i zapoznanie się z zasadami gry w golfa.

– Trening na driving range

– Mini turniej na sześciodołkowym polu.

– Nagrody dla zwycięzców mini turnieju.

– Pożegnanie gości.

snail sand finkaporadnik poland papaja news-gastro made-in jem-lublin glos-pasleka bogaty bez-nazwy-1 bez-nazdsy-1

Komentarze

comments

Zobacz również

Senior (37 of 54)

Seniorzy mają nowe miejsce

14 października oficjalnie otwarty został Dzienny Dom SENIOR+ w Starogardzie Gdańskim. Miejsce, w którym osoby ...